گوش دادن به شنوايي انقلاب جديد با هدفون بي سيم شما
شرح خبر:
علی سرتیپی مدیرعامل دفتر پخش فیلمیران در گفتوگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس گفت: فیلم سینمایی «یتیم خانه ایران» با استقبال دانشجویان مواجه شده و روند رو به افزایشی را در اقبال مخاطبین سینماها دارد.
وی ادامه داد: اکنون فروش فیلم از مرز 200 میلیون تومان گذشته و استقبال مخاطبان در از این فیلم در سینماها رو به افزایش است. در روز پنج شنبه سالن های کورش و آزادی سانس فوق العاده برای نمایش فیلم در نظر گرفتند.
سرتیپی درباره اکران فیلم در سینماهای شهرستان گفت: ظرف امروز و فردا فیلم در سالن های نمایش شهرستان اکران می شود. این فیلم در پنج شهر از جمله اصفهان، رشت، اهواز، سنندج و کرمانشاه به نمایش درمی آید و در شهرهای قم و مشهد فیلم به نمایش درآمده که با اقبال مواجه شده بخشی از فروش فیلم به سینما هویزه مشهد اختصاص دارد و این فیلم در آن پردیس هم با استقبال مواجه شد.
فیلم سینمایی «یتیمخانه ایران» داستان این فیلم در سال 1295 تا 1300 می گذرد که احمدشاه قاجار مملکت را رها کرد و نیمی از مردم کشور بر اثر قحطی جان باختند.قحطی و خشکسالی عظیم ایران در سالهای 1295 تا 1300 و در کوران جنگ اول جهانی و در زمان اشغال ایران به دست قوای بیگانه روس و انگلیس رخ داد. این قحطی که همراه با فقر و پیچارگی و در نهایت کاهش جمعیت در ایران همراه بود، در تعیین سرنوشت جامعه ایران به ویژه ظهور دیکتاتوری پهلوی نقش بسزایی دارد
شرح خبر:
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، روزنامه انگلیسی «ایندیپندنت» در مطلبی به تحلیل مصاحبه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا با نشریه «وال استریت ژورنال» پرداخته و نوشت اظهارات او نشان میدهد احتمالا قصد دارد حمایتهای ایالات متحده از گروههای معارض سوریه را قطع کند.
ترامپ در این مصاحبه با بیان اینکه هدف اصلی آمریکا در سوریه باید حمایت از دولت این کشور در مبارزه با داعش باشد، گفته بود: «من نظری خلاف دیدگاه خیلی از مردم درباره سوریه دارم. رویکرد من این است شما با سوریه میجنگید، سوریه با داعش میجنگد و شما نیز باید از شر داعش خلاص شوید.»
ایندیپندنت ادعا کرد پیروزی ترامپ نه تنها از سوی روسیه و سوریه بلکه از سوی ایران نیز مورد استقبال قرار گرفته و نوشت: «مشاوران "بشار اسد" رئیس جمهور سوریه محتاطانه اعلام کردند او آماده است با ترامپ همکاری کند.»
این نشریه انگلیسی با بیان اینکه آمریکا به همراه ترکیه، عربستان سعودی و قطر هنوز از معارضان و شورشیان سوریه حمایت مالی و لجستیکی دارند، نوشت: «موضع طولانی مدت آمریکا این بوده که آقای اسد باید از قدرت برود و انتخابات دموکراتیکی برای پایان دادن به درگیریهایی که وارد سال ششم میشود، برگزار شود.»
«هیلاری کلینتون» رقیب شکست خورده ترامپ از حزب دموکرات، منطقه پرواز ممنوع را بر فراز سوریه پیشنهاد داده بود و شورشیان را به پایان حملات هوایی که تقریبا روند نبرد را به سود بشار اسد تغییر داده بود، امیدوار کرد. بعد از پیروزی ترامپ اما شورشیان از اطرافیان او خواستند تا به آنها کمک کند.
خبر داغ و جدید را بخوانید:هوای تهران تا ۲ روز آینده ناسالم برای همه ردههای سنی/ مردم از تردد با خود
شرح خبر:
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، تحلیل دادهها و نقشههای پیشیابی هواشناسی بیانگر پایداری و سکون نسبی هوا در سه روز آینده به ویژه در روز یکشنبه است که پیامد آن افزایش میزان غلظت آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا در شهرهای صنعتی و پرجمعیت به ویژه اصفهان، اراک، تهران، کرج و قزوین است.
گزارش ایستگاههای سنجش آلودگی شرکت کنترل کیفیت هوا، سازمانهای هواشناسی و محیط زیست، از روز جمعه تا امروز روند افزایش چگالی آلایندههای جوی را نشان میدهند.
با توجه به تداوم سکون نسبی هوا تا روز دوشنبه، پیشبینی می شود در روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری، غلظت آلایندههای جوی در شهرهای تهران، کرج و اصفهان در حد ناسالم برای همه گروهها باشد. در بعد از ظهر روز دوشنبه با افزایش نسبی سرعت باد، چگالی آلایندههای جوی در تهران و البرز اندکی کاهش خواهد یافت.
توصیه میشود سالمندان، کودکان و بیماران تنفسی در این مدت از تردد غیرضروری و فعالیت در فضای آزاد اجتناب کنند، همچنین برای کاهش نسبی آلایندهها به شهروندان عزیز میشود برای تردد در شهر در حد امکان از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند.
آسمان تهران طی دو روز آینده صاف و غبارآلود پیشبینی میشود؛ بیشینه و کمینه دما فردا در تهران 20 و 10 درجه خواهد بود.
روز آینده بندرعباس با بیشینه 33 درجه بالای صفر گرمترین شهر کشور و شهرهای کرمان، شهرکرد و سنندج با کمینه دمای یک درجه زیر صفر سردترین شهر کشور خواهند بود.
میانگین بارندگی کل کشور از ابتدای سال زراعی تا روز 22 مهرماه امسال 21.7 درصد بارش سال گذشته بوده است.
شرح خبر:
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، پایگاه خبری - تحلیلی میدل ایست آی خبر داد که حمله به تعدادی از زنان مسلمان پس از به پیروزی رسیدن دونالد ترامپ، منجر شده تا برخی زنان مسلمان آمریکایی در مجامع عمومی از بهسر کردن حجاب خودداری کنند.
بنابراین گزارش، در حالی که هنوز 2 ماه تا تکیه رسمی دونالد ترامپ به اریکه قدرت در آمریکا مانده، مسلمانان آمریکایی و اقلیتهای این کشور با مشکلاتی مواجه شدهاند.
زنان مسلمان آمریکایی اکنون در شبکههایب اجتماعی از آنچه با آن مواجه شدهاند میگویند و حتی برخی نیز توسط اعضای خانوادهشان مورد توصیه قرار گرفتهاند که بهخطار حفظ امنیتشان هنگام خروج از منزل، روسری بهسر نکنند.
در یکی از این توئیتها آمده: «مادرم همین الان به من پیام داد که حجاب بر سر نکن. او مذهبیترین فرد در خانواده ماست.» یک مرد مسلمان آمریکایی هم توئیت کرده است: «مادر و خواهرم در خصوص اینکه بهخاطر امنیتشان نباید حجاب به سر کنند، با هم بحث میکنند.»
یک نفر دیگر نوشته است: «3 نفر از دوستان مسلمانم که هرگز بدون حجاب به مدرسه نیامده بودند، امروز از ترسشان بدون حجاب در مدرسه حاضر شدند.»
همچنین یک روز پس از انتخاب دونالد ترامپ به ریاستجمهوری آمریکا، یک دانشجوی مسلمان در لوئیزیانا مورد حمله قرار گرفت و حجاب از سرش کشیده شد.
شرح خبر:
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، فیلم سینمایی «فرار از اردو» و «نفس» از صبح چهارشنبه در سینماها به نمایش در آمد که فیلم«نفس» با تیزر بسیار خوبی که برای آن فراهم شده و از شبکه های مختلف پخش می شود با اقبال خوبی مواجه شد و شب گذشته در سینماهای آزادی و کورش در سانس فوق العاده به نمایش درآمد.
علی سرتیپی مدیر دفتر پخش فیلمیران در گفت و گو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس گفت: فیلم سینمایی «متولد 65 » به فروش 340 میلیون تومان، «نیمه شب اتفاق افتاد» به فروش 810 میلیون تومان و فیلم «فروشنده» به فروش 14 میلیارد و 650 میلیون تومان دست یافت.
وی ادامه داد: فیلم سینمایی «یتیم خانه ایران» به فروش 175 میلیون تومان در تهران دست یافت که در هفته ای که گذشت با رشد خوبی مواجه بودو از روزهای یکشنبه هفته آینده فیلم در شهرستان ها نیز به نمایش در می آید.
مختاری مدیر دفتر پخش هدایت فیلم گفت: فروش فیلم «خشکسالی و دروغ» از 2 میلیارد عبور کرد این فیلم در تهران به فروش 1 میلیارد و 364 میلیون تومان و در شهرستان به فروش 720 میلیون تومان دست یافت. فروش کل فیلم 2 میلیارد و 84 میلیون است. فیلم در تهران 18 سالن در اختیار دارد و در شهرستان 35 سالن در اختیار داریم
فیاض هوشیار پارسیان مدیر دفتر پخش سیمای مهر درباره فروش فیلم «سیانور» گفت: این فیلم در تهران 18 سالن در اختیار دارد و به فروش 997 میلیون تومان و در شهرستان با در اختیار داشتن 40 سالن به فروش 399 میلیون تومان دست یافت. فیلم به فروش کل 1 میلیارد و 378 میلیون تومان رسید پیش بینی می شود که با احتساب فروش امشب از مرز 1 میلیارد و 500 میلیون تومان عبور کند.
خبر دست اول :«ترامپ» برای مذاکرات مجدد درباره برجام باید دولتهای اروپایی را با خود همراه کند/ نابود
شرح خبر:
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، روزنامه «وال استریت ژورنال» در یادداشتی به قلم «جِی سالومون» به بررسی نحوه تعامل دولت جدید آمریکا به ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» با مسائل بینالمللی، بطور خاص توافق هستهای ایران، پرداخته و نوشت همانطور که خود او در مبارزات انتخاباتیاش میگفت، دولت او به سرعت از توافق هستهای دولت «باراک اوباما» با ایران خارج خواهد شد.
در ابتدای این یادداشت با اشاره به اینکه ترامپ برای باز کردن پیچ و مهره توافق هستهای ایران باید دیگر قدرتهای جهانی را نیز ترغیب کند، آمده است: «او غیرمستقیم گفته بود که توافق را پاره کرده و بر سر مفاد آن دوباره مذاکره خواهد کرد...اما پایبندی بینالمللی به این توافق هنوز محکم بوده و طرفهایی که مذاکره کردند به اجرای آن قول دادهاند.»
در حالی که روز دوشنبه وزرای خارجی کشورهای اروپایی قرار است بر حمایت قوی خود از اجرای برجام تاکید کنند، اما وال استریت ژورنال معتقد است به دلیل اینکه برجام یک معاهده بینالمللی نبوده که به تصویب کنگره آمریکا رسیده باشد، دولت ترامپ میتواند از اجرای آن سر باز زند: «هر طرفی از جمله ایران میتواند شتابزده اجرای توافق (هستهای) را متوقف کند.
دیپلماتهای و تحلیلگران بینالمللی معتقدند اکنون که ایران برخی از منافع برجام را بدست آورده، نمیتوان این دستاوردها را عقب راند و البته احتمالا کشورهای اروپایی و آسیایی راغب نباشند به نظام سخت تحریمها بازگردند حتی اگر آمریکا تصمیم بگیرد از توافق عقب نشینی کرده و تحریمهای جدیدی را علیه ایران وضع کند.
جی سالومون در ادامه تاکید میکند: «اگر دیگر کشورها به ایجاد روابط با ایران ادامه دهند، اثر عقب نشینی یک طرفه آمریکا از توافق هستهای، محدود خواهد بود...نابودی توافق میتواند ایران را وادار به افزایش سرعت برنامه هستهای و همچنین افزایش فشار بر آمریکا یا اسرائیل برای حمله به تاسیسات هستهای تهران کند که این نیز خود چالش دیگری را درباره نحوه واکنش ترامپ به این نقضها برمیانگیزد.»
شکست توافق میتواند رئیس جمهور ترامپ را در تقابل مستقیم با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و متحد اصلی تهران قرار دهد.
«اندرو تابلر» تحلیلگر خاورمیانه در اندیشکده واشنگتن میگوید: «نمیدانم ترامپ چگونه میخواهد مستقیما ایران را به چالش بکشد اگر امیدوار است بتواند با پوتین در مسائلی مانند سوریه کار کند. شما ابتدا باید آن دو موضع (ایران و روسیه) را از هم جدا کنید، که اکنون نیستند.»
وال استریت ژورنال پیشنهاد میدهد دولت ترامپ میتواند از مسائلی مانند ذخایر آب سنگین یا آزمایشات موشکهای بالستیک برای قبولاندن اینکه ایران از مفاد برجام تبعیت نمیکند، استفاده نماید. البته برخی مشاوران ترامپ میگویند اجرای سختتر تعهدات آمریکا باعث خواهد شد تهران از آن عقب بنشیند.
شرح خبر:
به گزارش فارس به نقل از آرس تکنیکا، این کاربران می گویند سیاست های فیس بوک در این حوزه با قانون اسکان مصوب سال 1964 دولت آمریکا در تضاد است.
بررسی های مستقل موسسه ای به نام ProPublica نشان می دهد که فیس بوک برخی کاربران دارای قومیت های خاص مانند آفریقایی – آمریکایی یا آسیایی – آمریکایی یا لاتین تبار را از مشاهده تعدادی از تبلیغات مسکن خود محروم می کند.
کارشناسان این اقدام فیس بوک را در تضاد با آزادی های مدنی افراد هم می دانند و معتقدند این شرکت نباید بر مبنای نژاد، جنسیت، رنگ پوست، مذهب و دیگر عوامل فرد یا افرادی را از مشاهده برخی تبلیغات خاص محروم کند یا تنها طیف خاصی از آگهی ها را برای آنها به نمایش بگذارد.
خبر جدید منتشر شد:فاصله مداح و منبری در حال اصلاح است/ اولویت سخنرانی در هیأت باید با روحانیون باشد/
شرح خبر:
به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، مقام معظم رهبری در دیداری که مداحان و ذاکران حسینی در فروردین ماه سال جاری با ایشان داشتند نکاتی را به آنها گوشزد کردند. از جمله اینکه؛ در هر منبری، درسهای کاربردی زندگی ائمه(ع) هنرمندانه بیان شود، ضرورت توجه به مسائل روز در اشعار و مداحیها، مقابله با تلاش دشمنان برای تضعیف باورهای جوانان، با اشعار پرمغز و اجرای هنرمندانه، مستمعین خود را به انسانهایی امیدوار، پرتلاش و کارآمد تبدیل کنید و هدایت مردم و بیداری و بصیرت افزایی را مهمترین وظیفه خود بدانید.
با عبور از ماه محرم و فروکش کردن موج نخست عزاداریهای سید و سالار شهیدان و آمادهشدن مساجد، تکایا و هیآت حسینی برای اقامه عزای اربعین حسینی(ع)، میزگردی را با حضور محمدحسین رجبیدوانی استاد دانشگاه و تحلیلگر تاریخ اسلام و احمد چینی از مداحان و ذاکران پیشکسوت با موضوع «بررسی آسیبهای عزاداری» برگزار کردیم که بخش نخست آن را در ادامه میخوانید.
* رهبر معظم انقلاب 28 مهرماه گذشته در دیداری که نخبگان و استعدادهای برتر علمی داشتند، با تشکر از مجموعههای اداره کننده هیأتهای عزاداری عاشورا گفتند: «حضور انبوه جوانان، سخنرانیهای پر محتوا، برخی از نوحهها و عزاداریهای پر مغز، در مجموع سطح هیأتهای عزاداری را ارتقا داده بود.» این موضوع نشان از رضایت نسبی حضرت آقا از عزاداریهای امسال دارد. نظر شما که در بطن موضوع قرار دارید درباره عزاداریهای دو ـ سه سال اخیر چیست؟ آیا تحولی را شاهد بودهاید؟
چینی: مرحوم حاج علی آقای آهی، تحولی در مداحان و خانه مداحان ایجاد کرد، خیلی فرد سختگیر و دقیقی بود. هر مداحی که میخواند ایرادات کارش گرفته میشد، مثلاً میگفت: چرا فلان مداح، تسبیح را فلان مدل در دستش گرفته؟! در طرز لباس پوشیدن مداحان دقت بسیاری داشت، روی مقتل هم خیلی حساس بود. خانه مداحان در حال حاضر جلسات زیادی دارد و جلساتش به صورت هفتگی برگزار میشود و همه این موارد باعث شده تا تحولی در مداحی کشور به وجود آید و جایگاه مداحی، ارتقاء یابد.
رجبی دوانی: از شما که به این مهم پرداختید تشکر میکنم. تأکیدات رهبر معظم انقلاب که در جایگاه ولایی قرار دارند و کسانی که در عرصه خدمتگزاری به اهل بیت (ع) هستند طبیعتاً مطیع رهبر معظم انقلاب به عنوان نیابت امام زمان (عج) هستند. وقتی رهنمودهایی چنین از معظمله صادر شده، کسانی که خود را مقید و مؤظف بدانند طبیعتاً در هیأتها و مراسم عزاداری همت کردند که کیفیت این عرض ادبها را بالا ببرند.
استاد چینی اشاره کردند به خانه مداحان، من از بسیج مداحان خبر دارم که کار بسیار ارزشمندی است و بسیار حساب شده هر هفته مداحان عضو بسیج مداحان را جمع میکنند و به آنها رهنمود داده و از اساتید فن بهره برده میشود، عیبها و ایراداتشان گرفته و مطالبی چه اعتقادی و چه سیاسی به آنها آموخته میشود لذا از این حیث الحمدلله به این شکل شاهد یک حرکت روبه رشد هستیم.
چون مداحان قدیم از علما بهره میبردند و مسئله هم میدانستند، از طرفی خداوند هم به آنها ذوق و قریحهای عنایت کرده بود لذا موفقتر بودند
کاش عزیزانی که مانند استاد چینی پیشکسوت هستند در جامعه مداحی ما الگو قرار بگیرند. مداحان قدیم ما حشر و نشرشان با علمای بزرگ بود و از محضر آنها بهرهها میبردند لذا بسیار مقید بودند که هر چیزی را نخوانند و با این بزرگواران چک میکردند که فلان مأخذ و منبع را تأیید میکنند یا خیر. علاوه بر این گاهی اوقات مداحان در جلسات خود، مسائل شرعی هم میگفتند و در حقیقت یک مجموعه کاملی بود؛ چون مداحان قدیم از علما بهره میبردند و مسئله هم میدانستند، از طرفی خداوند هم به آنها ذوق و قریحهای عنایت کرده بود لذا موفقتر بودند.
در چند سال اخیر اندکی میان مداحان و علما فاصله افتاده بود و آسیبهایی را داشت بعضی وقتها اشعاری خوانده میشد که یا از نظر محتوا سخیف بود و یا اشکال شرعی داشت یا به لحاظ اعتقادی غلو بود، الحمدلله این وضعیت در حال اصلاح است.
در ارتباط با مجالس سخنرانی بنده اصلاً خودم را قابل مجالس امام حسین (ع) نمیدانم تا چه برسد به اینکه بخواهم پیشکسوت باشم. این شأن، شأن روحانیت است ما هم اگر در این عرصه ورودی پیدا کردیم یکی به سبب نیاز جامعه است، نظر لطف عزیزان هیأتی است و دیگر اینکه به اعتباری است که بنده در روحانیت بزرگ شدهام. معتقدم اولویت این است که سخنران محفل حضرت امام حسین (ع) در کسوت روحانیت باشد از این منظر وقتی بعضی از علما دعوت میکنند نمیپذیرم و میگویم این شأن روحانیت است حال اگر تک جلسهای یا در حد یکی دو جلسه باشد سخنرانی میکنم بنابراین مجلس حضرت سیدالشهدا (ع) از روحانی فاضل و با سواد خالی باشد این آفتهای سالهای اخیر بود. یعنی مجلس، مداحی دارد آن هم نه مداحانی مانند استاد چینی که با علما حشر و نشر دارند کسانی هستند که نه مقتلها را درست میشناسند و نه از آن محفل علما بهره بردند و لذا آن مجلس بازخورد خوبی نداشت خروجی خاصی نداشت و فقط یک شور مختصری بود که ایجاد میشد.
بنده شاهد هستم که در 2-3 سال اخیر بسیاری از هیأتها سخنرانمحور شدهاند آن هم به یک سخنران بسنده نمیکنند، در اصفهان و کاشان، شاهد چنین مجالس جالبی بودم و گذشته از یک روحانی عالم فاضل که سخنران است بیشتر هم به دنبال تبیین فلسفه و چرایی قیام امام حسین (ع) است در کنار آن بُعد عاطفی و احساسی، جلسات کارشناسی میگذارند مثلاً یک مجری و یک کارشناس حضور دارند بعضی از مسائل آن دوران را تحلیل میکنند یک نوآوری است و باعث بالا رفتن بصیرت مخاطب میشوند.
هیأت نخل کاشان کارهای ارزشمندی انجام میدهد؛ دستاندر کاران این هیأت سعی میکنند سخنرانها و مداحان حساب شده و برجسته دعوت کنند و سپس در کنار هیأت، خدماتی را به مردم ارائه میدهند
بحث تبلیغ نیست بلکه بحث تشویق است بسیاری از مجالس عزاداری پایگاه اطلاعرسانی دارند و میتوان وارد سایتشان شد. کانون شهید بهشتی اصفهان بسیار در این خصوص موفق بوده است. چه خلق عظیمی در کانون پانزده خرداد اصفهان جمع میشوند. هیأت نخل کاشان کارهای ارزشمندی انجام میدهد؛ دستاندر کاران این هیأت سعی میکنند سخنرانها و مداحان حساب شده و برجسته دعوت کنند و سپس در کنار هیأت، خدماتی را به مردم ارائه میدهند مثلاً پزشک اطفال، متخصص تغذیه آورده بودند که در این ایام خدمات رایگان به مردم میداد. حتی مشاورههای خانوادگی بود که بنده آنها را تحسین کردم که مجالس امام حسین (ع) برکات متعدد و مفصلی داشته باشد که نسبت به سال قبل، یک جهشی را مشاهده کردم که قابل تحسین و توجه است.
آقای چینی! بین مداح و سخنران تا چه اندازه باید هماهنگی باشد از این جهت که سخنانشان نقیض هم نباشند مثلاً سخنران یک سخنان میگوید و مداح آن ماجرا را به گونهای دیگر مداحی میکند؟
چینی: مجالس مختلف هستند؛ گاهی اوقات وقتی منبر سخنران تمام میشود و روضه میخواند چراغها را خاموش میکنند و مداح باید آنجا گریز روضه را بخواند و نمیتواند کل آن روضه را بخواند چراکه ممکن است مستمع، مجلس را رها کند و برود لذا در اینجا فرد مداح باید همان روضهای را که سخنران خوانده است را ادامه بدهد. بنده خودم که سالها در مجلس حاج آقا مجتبی تهرانی (ره) مداحی میکردم مقدمهای نداشتم و همان روضه را ادامه میدادم و چون من با ایشان خو گرفته بودم میدانستم که ایشان در دهه اول محرم روضه اصحاب سیدالشهدا (ع) را هم میخواند خودم را آماده میکردم مثلاً اگر ایشان روضه وهب یا جون را میخواند من هم روضه همان را میخواندم.
اگر مداح بخواهد قبل از ورود به روضه، مقدمه بخواند، باید اشعار امام زمان (عج) علت قیام امام حسین (ع) بخواند و موعظه کند. مانند اینکه امسال در بیت رهبری خواندم چون من ابتدا قبل از سخنران، مداحی کردم با مقدمه شروع کردم اما مداحی که بعد از سخنرانی، مداحی میکند باید متناسب با بحث، ادامه دهد و روضه بخواند.
تجربه شما میگوید مداح چند دقیقه باید بخواند، نمیخواهیم نسخه واحد تجویز کنیم اما عرف آن چقدر باشد خوب است؟
چینی: افراد با هم متفاوت هستند؛ اگر در مجلسی جوانان باشند و آقای محمود کریمی بخواهد بخواند و جوانان آمدهاند که سینه بزنند، شور بگیرند، این جمع، یک ساعت هم گنجایش دارند اما جلساتی هستند که بعد از سخنرانی واعظ، حدوداً 15-20 دقیقه بعدش مجلس باید تمام شود. مجلس مرحوم آقا مجتبی تهرانی با اینکه جوانان هم حضور داشتند اما ایشان اجازه نمیدادند که مجلس را طول دهیم. مثلاً شبهای دهم، یازدهم سینهزنی داشتیم در حد یک ربع و با روضه خواندن من، کل زمان مداحی به 25 دقیقه میرسید. بنده حدود 4 دهه در مجالس ایشان مداحی کردم و روال کارشان به همین صورت بود. به هر حال جلسات با هم فرق دارند البته در زیاد خواندن هم مشکلاتی وجود دارد.
مجلس آقامجتبی تهرانی، اگر جوانان میرفتند برای تخلیه خودشان جمع نمیشدند بلکه آنها برای کسب معرفت میرفتند لذا اینجا ایجاب میکند اصل سخنرانی و کسب معرفت از سخنران باشد و گریزی که در آخر، سخنران میزند، مداح آن را به اوج برساند
این زیاد خواندن چه آسیبهایی را به دنبال دارد؟
رجبی دوانی: الحمدلله، محافل اهل بیت (ع) به ویژه حضرت سیدالشهدا (ع) طیفهای مختلفی را به خود جذب کرده است. مجلس آقامجتبی تهرانی، اگر جوانان میرفتند برای تخلیه خودشان جمع نمیشدند بلکه آنها برای کسب معرفت میرفتند لذا اینجا ایجاب میکند اصل سخنرانی و کسب معرفت از سخنران باشد و گریزی که در آخر، سخنران میزند، مداح آن را به اوج برساند در عرض 15-20 دقیقه. اما یک محافلی هستند که مخاطب، عشق به امام حسین (ع) دارد ولی از نظر سطح معلومات یا نوع نگاه با آن مجالس تفاوت دارد و اصل را بر سینهزنی گذاشتهاند و این گونه به ساحت سیدالشهدا (ع) ابراز ارادت میکنند اگر سخنران برای آنها دعوت کنید سخنران نمیتواند به سخنرانی خود ادامه دهد کما اینکه آقای کریمی دو مرتبه بنده را به مجلسی دعوت کردند، من دیدم این سیل جمعیت برای سخنرانی من نیامده برای سینهزنی آمده است از اینرو وقتی شروع به سخنرانی کردم دیدم که جمعیت میخواهد سخنان بنده سریع تمام شود و بروند سر اصل مطلب.
بنابراین بنده که قرار بود یک ساعت سخنرانی کنم نیمساعت نشده سخنرانی را تمام کردم خود آقای کریمی هم با دیدن این وضعیت، ناراحت شده و تذکراتی را به مخاطبان دادند لذا اینجا گنجایش دارد دو ساعت هم برایشان بخوانند و سینه بزنند جوّش اقتضا میکرد اما در مجالس آقا مجتبی تهرانی اگر مخاطب بیشتر از یک ساعت هم پای سخنان سخنران مینشست جوّش اقتضا میکرد از این رو مخاطبان و مستمعین با هم متفاوت هستند و این موضوع به سطح فکری و سطح علمی مخاطبان بازمیگردد.
باید حاصل تمام این مجالس، بصیرتافزایی باشد همانطور که رهبری معظم انقلاب فرمودهاند. خیلی کیش دادن سینهزنیهایی که فقط یک شور و هیجانی را ایجاد میکند ولی بصیرتی ندارد از جمله آسیبهایی میشود که فرد فقط برای آن آمده است و حتی خود مداح هم بخواهد مطلبی از مسائل روز مطرح کند ممکن است، مخاطب گنجایش نداشته باشد و بگوید مداح چرا حاشیه میرود، اصل سینهزنی است، بنابراین مداحان و سخنرانان ما باید متوجه این مسئله باشند. روحانیت و مدیر مجلس باید خط بدهند نه اینکه هرچه ذوق و خواست توده حاضر در جلسه باشد رقم بخورد.
هیأتها باید یک انسجامی داشته باشند و از سوی سازمان تبلیغات، کانون مداحان، امور مساجد و... همه هیأتها یک خط و سیر مشخصی را بگیرند و در مقام عمل پیاده کنند و از بروز آسیبها جلوگیری کرد. به خصوص هیأتهایی که استقبال زیادی از آنها میشود، خیابانها بسته میشود، راهها گرفته میشود؛ این عرض ادبها که خیلی هم ارزش دارد مستحب است اما یک چیزهایی هست که حق الناس است لذا مبادا با طول د ادن مجالس یا با صدای بلندگوها حق دیگران را ضایع کنیم ممکن است عدهای به شور برسند اما از طرف دیگر ساکنان آن محله که به مشکلاتی برمیخورند زدگی نسبت به هیأت و مجالس امام حسین (ع) پیدا میشود، خدای نکرده نباید اینگونه شود که عدهای بدبین شده یا چنین حرکاتی آنها را از این جلسات دور کند.
تیتر خبر جدید:درباره بیمه اربعین جوسازی شد/ یک میلیون نفر روادید گرفتهاند/ ۲۷ آبان آخرین مهلت نام ن
شرح خبر:
به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، میزگرد «پیادهروی اربعین؛ اقدامات و تهمیدات» با حضور حسین ذوالفقاری رییس ستاد مرکزی اربعین حسینی و داوود کشاورزیان رییس کمیته حمل و نقل ستاد اربعین برگزار شد.
ذوالفقاری در این نشست درباره حضور سفیر عراق در ایران و تمهیداتی که برای برپایی مراسم اربعین حسینی در این کشور اندیشیده شده، عنوان کرد: تابه حال بیش از 10 جلسه با همکاری وزارت امور خارجه و وزارت کشور با سفیر عراق برگزار کردیم؛ یک بخشی از جلسات برای هماهنگیهای سرعتبخشی به صدور ویزا در دفاتر کشور بود. خوشبختانه مشکلات برخی افراد که ویزای مانیفستی دریافت میکنند، رفع شد. همچنین هماهنگی برای تسهیل صدور ویزای اتباع خارجی مقیم ایران نیز رفع شد و تردد کامیونهای حامل کمکهای مردمی به عراق نیز تسهیل شده است.
وی در ادامه افزود: خوشبختانه آنچه مربوط به اربعین امسال باشد با تسریع بیشتری در حال اجرا است، در نظر داریم برای اربعین سال آینده از بعد از مراسم امسال تمهیدات لازم را بیاندیشیم.
ذوالفقاری درباره آخرین آمار ثبت نامی در سامانه سماح گفت: در این سامانه حدود 983 هزار نفر تا به حال ثبت نام کردهاند اما مجموع ویزاها از یک میلیون مورد هم بیشتر بوده؛ دلیلش هم برخی شرکتهایی است که مستقل با سفارت عراق کار میکنند. تا این لحظه کسانی که در سامانه سماح ثبت نام و غیر از آن ثبت نام کردهاند حدود یک میلیون و سیصد تا چهارصد هزار نفر ثبت نام کردند که بالغ بر یک میلیون نفر ویزا گرفتهاند.
وی با اشاره به ضرورت مدیریت اطلاعات در سامانه سماح گفت: از این طریق میتوانیم عبور و مرور، اسکان، تغذیه، پارکینگ و سایر امکانات را فراهم کنیم، خوشبختانه از زمان اطلاع رسانی شاهد اقبال به سامانه هستیم. قطعا این مسیر میتواند کمک خوبی باشد تا اطلاعات بهدست بیاید. برخی شرکتها هم که در این وضعیت سوءاستفاده کرده و ویزای جعلی داده بودند از طریق وزارت اطلاعات شناسایی شدند، البته عددشان خیلی کم است.
*قیمت بلیت تهران ـ نجف: یک میلیون و صد هزار تومان
در ادامه نشست داود کشاورزیان رییس کمیته حمل و نقل ستاد اربعین نیز درباره قیمت بلیت مصوب هواپیما توضیح داد: سالهاست که قیمت بلیت هواپیما آزادسازی شده است یعنی عملا قیمت مصوب ندارد و متناسب ایام سال و میزان تقاضا قیمتها تغییر میکند و این مختص ایران هم نیست، همه دنیا همینطور است. اما در ارتباط با اربعین به دلیل تقاضا و انتظار سازمان هواپیمایی کشوری نوعی توافق صورت گرفت تا هواپیماییهایی که در ایان اربعین به مقصد نجف و بغداد حرکت میکنند بلیط به مبلغ یک میلیون و صد هزار تومان از تهران و یک میلیون و سیصد و پنجاه هزار تومان از مشهد است.
وی با اشاره به اینکه نظارت بر قیمتها بر عهده سازمان تعزیرات حکومتی است، توضیح داد: با متخلفین در این عرصه برخورد میشود مردم اگر تخلفی مشاهده کردند به سازمان تعزیرات حکومتی اطلاع دهند البته نحوه اطلاع رسانی آن خبر ندارم.
*27 آبان آخرین مهلت ثبت نام برای سفر اربعین
در ادامه ذوالفقاری درباره ثبت نام در سامانه سماح و آخرین مهلت ثبت نام گفت: تاکنون حدود 200 هزار نفر مدارکشان را در سامانه تکمیل نکردهاند البته پیشبینی میشود تا پنجشنبه آتی دیگر کسی بدون ویزا نباشد، یعنی تا بیست و هفتم آبان دیگر مهلت ثبت نام تمام و تمدید نخواهد شد، چرا که دو روز بیشتر به اربعین نمانده است، بنابراین زائران سریعتر برای ثبتنام خود اقدام کنند.
وی درباره بیمه و مسائل مربوط به حوادث در سفر کربلا گفت: بیمه متأسفانه یکی از مباحثی بوده که برخی اطلاعات نادرستی داشته و آن را رسانهای کردهاند، اولا باید بگویم همه ما علاقهمند هستیم تا جایی که بشود هزینههای سفر مردم پایین بیاید، این یک واقعیت است. شما حادثه منا را مشاهده کنید، سطح بیمه چقدر بود؟ حدود 55 میلیون تومان! اعتراضی هم آن زمان به حج و زیارت شد که چرا بیمه کامل نبوده است الان نرخ 193 میلیون تومان است.
ذوالفقاری در این باره توضیح داد: سال گذشته که ما دیروقت کار را تحویل گرفتیم و فرصتی هم برای کارهای بیمهای نشد، نهایت یک مبلغ مختصری از طریق دولت برای حوادث و اتفاقات درخواست شد. برای امسال نرخهای زیادی بود، شرکتهایی بودند که نرخ خیلی بالایی داشتند و حتی نصف دیه را هم پرداخت میکردند، سال گذشته ما با مشکلاتی مواجه شدیم، نخست بیمارانی که به بیمارستانهای عراق میرفتند، از هر بیمار بین 60 تا 100 دلار ورودیه دریافت میشد، خیلی از مردم اینجا با مشکلاتی روبهرو شدند.
وی در ادامه افزود: عدهای هم که بستری بودند هزینهها خیلی زیاد بود، امسال برای همین بیمهای منعقد شده و برای بیماران سرپایی بیمهگذار باید تا یک میلیون تومان درجا و تا 15 میلیون تومان بستری پرداخت کند. برای کسانی که حالت عادی فوت میکنند تا 158 میلیون پرداخت میشود و بیمه کسانی که بر اثر تصادف یا حوادث امنیتی مثل قضیه اخیر سامرا فوت کنند، مبلغ بیشتری است.
* جوسازی درباره بیمه اربعین
ذوالفقاری اظهار داشت: از سوی دیگر ما در خارج از بیمارستانها جمعیت هلال احمر را داریم که موظفند تمام مراجعان را سرپایی و رایگان درمان کنند. مدیر مربوطه بیمه، حدود یک میلیون دلار ارز به عراق منتقل کرده و در اختیار نمایندگیها قرار داده تا همانجا حوادث و فوت و مشکلات را بررسی و خسارت را پرداخت کنند. نمیدانم چرا برخی جمع و تفریقهای عجیب و غریب کردند؟!
وی با تأکید بر اینکه طبق آخرین گزارش در حادثه سامرا 8 نفر ایرانی کشته و 93 نفر مجروح و از این مجروحان 59 نفر بستری شدند، افزود: اظهارنظرها در این رابطه متأسفانه غیر کارشناسانه است یکی از شرکتهای بیمه که سابقه خوبی هم دارد، ما هر کار کردیم از فلان رقم پایینتر بیاید اعلام کرد که به هیچ وجه نمیتواند و در ضمن هشتاد و اندی میلیون هم بیشتر دیه فوت پرداخت نمیکند! لطفا هر سوال و مشکلی هست اطلاعات را از ما دریافت کنید، هر چیزی نباید رسانهای شود، من آمادگی دارم هر فردی پیشنهادی هم دارد گوش دهم.
رییس ستاد مرکزی اربعین حسینی در پایان سخنان خود یادآور شد: امروز هر کس که پایش را از مرز بیرون بگذارد بیمه است البته بیمه داخلی ما تا مرزها جواب میدهد بیمارستانهای عراق بدون دریافت وجه کسی را درمان نمیکنند. عقلا و دستاندرکاران حج و زیارت تلاش کردند رقم بیمه پایین بیاید، الان قیمت بیمه یک نفر 18800 تومان به علاوه 6 هزار تومان بوده که با نرخ قبلی شرکت دیگر ممکن بود 27900 تومان هم بشود.
* در نظر گرفتن پارکینگ با بیمه و نگهبان
در بخش پایانی این میزگرد که در شبکه خبر برپا شد، کشاورزیان درباره اتوبان چهار باند ایلام ـ مهران که برای امسال به بهره برداری نرسید، توضیح داد: استان ایلام به لحاظ زیرساختی ضعیف است، در طول سال ما تلاش کردیم بخشی از مسیر خروجی ایلام به سمت مهران دوبانده و جداسازی شود. بخشی از مسیر هم در ورودی مهران به طول 10 کیلومتر انجام شد. قراردادی هم با پیمانکار حدفاصل صالحآباد تا مهران بسته شده که انشاءالله فعالیت عمرانی باند دوم آن انجام میشود. منتها به دلیل برخی مشکلات اعتباری از سال گذشته دیگر اجازه اینکه کار بیشتری انجام دهیم به ما نداد.
شرح خبر:
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، موسسه تحلیلی «استراتفور» در گزارشی به تحلیل مواضع داعش در شهر موصل در عراق پرداخت.
به نوشته این موسسه آمریکایی، در حالیکه نیروهای ارتش عراق و ائتلاف تحت رهبری آمریکا به شهر موصل نزدیک میشوند، اما نیروهای داعش نیز بیکار نشستهاند.
بر اساس تصاویر ماهوارهای،این گروه تروریستی مواضع دفاعی قابل توجهی را در امتداد حاشیه جنوبی مرکز شهر ایجاد کرده است. آنها سنگرهای چند منظوره را برای مقابله با مهاجمان بنا کردهاند.داعش برای برخورداری از دید واضح همه سازههای موجود در بخش جنوبی مرکز شهر موصل را از بین برده است.
بر اساس این گزارش، تصاویر ماهوارهای گرفته شده در 31 اکتبر نشان میدهند که نیروهای داعش منطقه گستردهای را به سمت شمال فرودگاه موصل، در امتداد ساحل غربی رود دجله پاکسازی کرده و تقریبا کلیه ساختمانهای این فرودگاه و پایگاه هوایی سابق به سمت غرب با زمین هم سطح شدهاند.
نیروهای داعش با تخریب این ساختمانها احتمالا سعی دارند مرکز شهر مستحکم شده موصل را تبدیل به حصاری نمایند تا بدین طریق بتوانند نیروهای دشمن که در حال نزدیک شدن به شهر هستند را هدف قرار دهند.
مواضع روباز و بزرگی که داعش به سمت مواضع جنوبیاش در موصل ایجاد کرده، این امکان را به آنها میدهد تا طرف مقابل را از فاصله دورتر زیر نظر داشته باشند.
استراتفور در ادامه این تحلیل نوشت: داعش سنگرهایی را در جاده منتهی به شهر برپا کرده و همچنین بلوکهای بتونی و خرده سنگهایی را در خیابانها جمع آوری کرده تا بدین طریق مانع تردد نیروهای طرف مقابل شود. آنها اینک موانعی را مهیا کردهاند که در امتداد دو طرف جاده قرار گرفته ولی مسیر تردد کماکان باز است و در صورت نزدیکی نیروهای دشمن، داعشیها به سهولت این موانع در خیابانها مستقر میکنند.
شرح خبر:
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه مجمع هماهنگی اصلاحطلبان پس از سخنرانی حشمتالله فلاحتپیشه، نماینده مردم اسلامآباد غرب و دالاهو در مجلس در مورد مسائل کشور طی روزهای اخیر نوشتهای منتشر کرده است که از جهات مختلف قابل تامل و البته پیگیری است.
در این گزارش بدون قصد دفاع از نماینده مردم اسلامآبادغرب و دالاهو در مجلس شورای اسلامی، نکاتی را برای آگاهی مردم و البته برای اطلاع بیشتر دستگاههای نظارتی و قانونی مطرح میکنیم تا شاید چنین اقدامات نسنجیدهای از سوی عدهای که خود را نماینده همه مردم، آنهم در مقابل نماینده و وکیل قانونی مردم میدانند، تکرار نشود.
اصلاحطلبان کرمانشاه از ابتدای دولت یازدهم تاکنون تمام خواسته و مطالبهای که داشتهاند در حد عزل و نصب فرمانداران و مدیران دستگاههای اجرایی بوده است و بازتاب جدال این طیف با یکدیگر که بارها به زد و خورد فیزیکی و فحاشی کشیده شده، در رسانههای حتی بینالمللی نمیتواند نشاندهنده توان این افراد در حل مشکلات کلان استان باشد.
این طیف که در دعواهای درونحزبی حتی یکدیگر را قبول ندارند، علیه یکدیگر نیز به بیانیهپرانی و رجزخوانی کرده و میکنند که قطعا مردم فهیم استان کرمانشاه بهخوبی میدانند چنین طیفی که قادر به حل سادهترین موضوعات درون جناحی نیستند نه دغدغه مشکلات استان را دارند و نه قادر به نقشآفرینی مثبت در این زمینه هستند.
بیانیه مجمع هماهنگی اصلاحطلبان استان کرمانشاه در ابتدا با یک اقدام کودکانه از درج عنوان کامل نماینده مردم اسلامآبادغرب و دالاهو در مجلس شورای اسلامی با حذف کلمات مردم و دالاهو خودداری کرده که یا از ضعف نوشتاری ناشی میشود و یا اینکه مثلا هدف این بوده مردمی بودن این نماینده زیر سؤال برده شود!
در سطور بعد نتیجهگیریهای بدون تحقیق و سند در مورد موضوع کلانی همچون موفقیتآمیز بودن مذاکرات هستهای مرقوم شده که بیشتر به خیالبافی شبیه است، چراکه همگان و حتی برخی مسؤولان دولتی نیز به بینتیجه بودن مذاکرات تا این لحظه بهدلیل بدعهدی آمریکا اذعان دارند.
ربط دادن مشکلات مردم در عبارات بعدی این نوشته به دولتهای نهم و دهم سخنی طنزآمیز است که قطعا برای کودکان گروه سنی ج نیز قابل قبول نیست و بدون توجه به اینکه چرا نمایندگان مردم در مجلس دهم به سه وزیر پیشنهادی دولت رای اعتماد دادند، این موضوع را باز هم با جملههای احساسی حاکم بودن موج اصلاحطلبی بر خانه ملت ارزیابی کردهاند و با اشاره به انتخاب سه گزینه از لیست فراکسیون امید برای عضویت در هیأت نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا، به سایر وکلای مردم القاب و اوصافی نسبت دادند.
نسبت دادن القاب بهدور از ادب و احترام اجتماعی و شرعی یک مقوله ناشایست است که طی سه سال اخیر بهصورت پررنگ وارد فضای سیاسی و ادبیات سیاسی برخی افراد و طیفها شده است که البته فاجعه نگارش این نوشته به اینجا ختم نمیشود و گستاخی تا جایی پیش رفته که اظهارنظر ناشایست در مورد صلابت و سلامت انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی با عبارت محدودیت اعمال شده! صورت گرفته است و این مطلب ناروا بیشک نادیده گرفتن زحمات دستاندرکاران خدوم نظام و به نوعی اهانت به شورای محترم نگهبان بهعنوان حافظ قانون است.
براساس این گزارش، در این نوشته که بیشتر شبیه به عقدهگشایی چند نفری است که از موضوع اصلی مورد ادعا خارج شده، سخنان نماینده مردم اسلامآباد غرب و دالاهو در مجلس شورای اسلامی کلیشهای، تکراری و نخنما عنوان شده است.
در این بیانیه سخنان نماینده حوزه انتخابیه مذکور بدون هیچ پشتوانه قابل اعتنا، مخالفت با خواسته اکثریت مردم اعلام شده است و این در حالی است که همین مردم چند ماه پیش با رای بالا و قابل توجه، وکیل خویش را انتخاب کردند و قطعا خواست همه مردم ریشهکنی فساد، بیکاری و مشکلات اقتصادی است نه جدلهای بیهوده و جناحی.
بخش پایانی این نوشته در واقع تلاش برای ایجاد فضای دوقطبی در حوزه انتخابیه با تهدید فرمانداران و تحریک آنان برای رودرو شدن با وکیل مردم است که دقیقا خلاف فرمایشات مقام معظم رهبری است که ایجاد چنین فضایی را اکیدا نهی کردند و قطعا تلاش برای اختلافافکنی توسط این افراد هیچ نتیجه و منفعتی برای مردم و حل مشکلات منطقه ندارد.
تیتر خبر جدید:دانشجویان پاسوز شعله دعواهای برادرانه!/ بلبشو در زیرنظامهای آموزش عالی و عجز وزارت ع
شرح خبر:
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، شاید این روزها هر خانوادهای در کشور حداقل یک دانشجو در یکی از زیرنظامهای آموزش عالی داشته باشد پس میتوان گفت آشوب و سرگردانی در دانشگاهها مساوی است با سرگردانی خانوادهها و جامعه.
راه دوری نمیرویم؛ همینجا در تهران در واحد علوم و تحقیقات، هستند فارغالتحصیلانی که بسیار هزینه کردهاند تا درسشان به اتمام رسیده و حالا هر روز به دانشگاه سر میزنند تا بدانند بالاخره تکلیف اعتبار مدرکشان چه شد.
مسؤولان دانشگاه هم که اصلا به روی مبارکشان نمیآوردند و در هر بار سوال خبرنگاران، پاسخهایی مبنی بر تائید تمام مدارک میدهند. میگویند وزارت علوم نگاه تبعیض آمیز به دانشگاه آزاد و موسسات غیرانتفاعی دارد.
از آن طرف مسؤولان موسسات غیرانتفاعی هم گلایه دارند.
دانشگاه پیام نور هم چندان اوضاع بسامانی ندارد، از طرفی معاون آموزشی وزیر علوم میگوید این دانشگاه نباید به مقطع دکتری ورود کند از طرفی معاون آموزشی دانشگاه پیام نور ورود به مقطع دکتری را یکی از ماموریتهای این دانشگاه میداند و میگوید تا زمانی که ابلاغیه رسمی نیاید در مقطع دکتری دانشجو میگیریم.
دانشگاه فنیوحرفهای و علمیکاربردی هم که هنوز تکلیفشان مشخص نیست و کسی نمیداند که سرانجام این دو دانشگاه ادغام میشوند یا خیر.
و این بلبشوی آموزش عالی در حالی است که مسؤولان وزارت علوم همه چیز را آرام میبینند و از رفاقتها میگویند در حالیکه اختلافات عیان است و دود آن هم تنها به چشم دانشجویان میرود.
* ضعف وزارت علوم در نظارت بر دانشگاه آزاد
دانشگاه آزاد دو سال پیش در مقاطع تحصیلات تکمیلی اقدام به پذیرش دانشجو در رشتههای غیرمجاز کرد که پس از کش و قوسهای فراوان، جریان به شورایعالی انقلاب فرهنگی کشیده شد و این شورا مقرر کرد که شورای گسترش آموزش عالی رشتههای دانشگاه آزاد را در مهلت مقرر بررسی کرده و در صورت واجد شرایط بودن مجوز آن را صادر کند.
شورای گسترش آموزش عالی با مماشات بسیار و مهلتهایی که در اختیار وزارت علوم قرار داد به مرور برخی رشتهمحلها را تائید کرد و برخی دیگر نیز از سوی خود دانشگاه آزاد و در کمیته سه نفرهای که خودشان میگویند قانونی است و وزارت علومیها میگویند قانونی نیست تائید شد.
در هر صورت حالا کار به جایی رسیده است که اختلافات بالا گرفته و خنجرهایی که این دو نهاد از پشت به یکدیگر میزنند حالا به شمشیر بسته شده از رو تبدیل شده به طوریکه رئیس دانشگاه آزاد به طور مستقیم از مته به خشخاش گذاشتن وزارت علوم و سیاستهای دوگانه این وزارتخانه در برخورد با دانشگاه آزاد در برابر دیگر زیرنظامها صحبت میکند و میگوید: اگر مسئلهای برای دانشگاه آزاد لحاظ میشود برای موسسات غیر انتفاعی هم به همین صورت باشد، در حالی که میبینیم برخی موسسات غیر انتفاعی بدون استاد و امکانات و بدون آزمون دانشجوی کارشناسی ارشد میگیرند.
شریعتینیاسر معاون آموزشی وزیر علوم نیز در صحبتهای خود نامی از مجموعه خاصی نبرده ولی گفته است: گاهی بدون توجه به کیفیت میخواهند رشد کمی را بالا ببرند که این مسئله خلاف است و بر اساس ضوابط نیست که امیدوارم در مسیر قرار بگیرند.
همچنین کارن ابرینیا مدیرکل دانشگاههای غیردولتی وزارت علوم نیز گفته است: وزارت علوم مشکلات دانشگاه آزاد را بسیار تحمل کرده و وزارت علوم اگر قصد داشت معیارها، شاخصها و ضوابطی را که برای زیر نظامهای دیگر اجرا کرده برای این دانشگاه اجرا کند، الان شاید 60 درصد فعالیتهای این دانشگاه تعطیل میشد.
اینها صحبتهایی است که مسئولان این دو نهاد میگویند و اطلاعیهها و جوابیههایی که بر روی سایتهایشان میرود هم در نوع خود جالب توجه است ولی جالبتر آنجاست که در میان تمام این دعواها و شمشیرهای از رو بسته شده، مسئولان این دو نهاد ادعای رفاقت و برادری هم میکنند!
شریعتینیاسر معاون وزیر میگوید با میرزاده رفیقیم و از طرفی طه هاشمی معاون دانشگاه آزاد نیز رابطه وزارت علوم و دانشگاه آزاد را برادرانه میداند و میگوید: دانشگاه یک محیط علمی است و دعواهای بیرون دعوای سیاسی است و ربطی به وزارت علوم و دانشگاه آزاد ندارد.
حالا دانشجویان ماندهاند میان دعواهای این دو نهاد رفیق و برادر! و نمیدانند آیا بالاخره بعد از این همه سال که هزینه کردهاند و عمر و سرمایهشان را گذاشتهاند مدرک معتبری کسب میکنند یا نه.
از طرفی مسؤولان نهادهای بالادستی مثل کبگانیان عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی بر این اعتقاد هستند که زیرنظامهای آموزش عالی اعم از دانشگاه آزاد باید از وزارت علوم تبعیت کنند.
* دانشگاههای غیرانتفاعی؛ یکی از دلایل دعوای وزارت علوم و دانشگاه آزاد
موسسات غیرانتفاعی هم به عنوان یکی دیگر از زیرنظامهای وزارت علوم در بخش خصوصی در چند سال گذشته مشکلات و البته گلایههای بسیاری داشتهاند.
حتی مسؤولان این دانشگاه در برخی مقاطع هم اعلام کرده بودند که وزارت علوم زورش به دانشگاه آزاد نمیرسد و توسعه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد را بی ضابطه دانسته و اعلام کردند این توسعه فقط برای شهریه دانشجویان است که این موضوع سبب وارونه شدن هرم آموزشی کشور هم میشود.
رئیس دانشگاه آزاد هم به تازگی به تبعیض وزارت علوم بین دانشگاه آزاد و موسسات غیرانتفاعی اشاره کرده و گفته است: موسسات غیرانتفاعی به صورت بدون آزمون و بدون محدودیت زمانی اقدام به پذیرش دانشجو میکنند.
از طرفی آهونمنش رئیس اتحادیه موسسات غیرانتفاعی گفته است: ثبتنام تکمیل ظرفیت موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی تا 19 آبان ادامه دارد اما باوجود تکمیل ظرفیت به علت کمبود دانشجو، همچنان ظرفیت دانشگاه و موسسات غیرانتفاعی در سراسر کشور 80 تا 85 درصد خالی مانده است.
وی گفته است: برای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی یک چهارچوب مشخصی تعیین شده که در قالب آن می توانند به پذیرش دانشجو اقدام کنند.
* دانشگاه پیام نور و ماموریتی که در اساسنامه آمده ولی معاون وزیر آن را نهی میکند
یکی دیگر از زیرنظامهای آموزش عالی دانشگاه پیام نور است، این دانشگاه که چند ماهی میشود که رئیسش تغییر کرده و سرانجام علت تغییر رئیس هم مشخص نشد حالا با مشکلات آموزشی رو به روست.
از طرفی اساتید حقالتدریس این دانشگاه گلایه دارند که حقوقشان را دریافت نکردهاند و معاون آموزشی وزیر علوم در مصاحبهای گفته است: این مسئله فقط مربوط به دانشگاه پیام نور نیست بلکه تمام دانشگاهها با مشکل مالی رو به رو هستند.
برخی از اعضای هیات علمی و دانشجویان این دانشگاه میگویند دانشگاه پیام نور در توسعه تحصیلات تکمیلی ضعیف عمل میکند.
برخی هم میگویند شاید در آمایش آموزش عالی قرار است سهم تحصیلات تکمیلی به دانشگاه آزاد برسد و به همین دلیل پذیرش دانشجو در دانشگاه پیام نور کاهش یافته است.
البته شریعتینیاسر معاون آموزشی وزیر علوم به صراحت اعلام کرد که دانشگاه پیام نور نباید در مقطع فعلی به بحث دکتری ورود کند ولی فراهانی معاون آموزشی دانشگاه پیام نور میگوید: توسعه تحصیلات تکمیلی جزء ماموریتهای دانشگاه پیام نور است و تا زمانی که ابلاغیهای مبنی بر توقف پذیرش در دوره دکتری به دانشگاه نرسد پذیرش متوقف یا کم نمیشود.
فراهانی معتقد است امسال هم مانند سالهای گذشته در دکتری پذیرش داشتهاند.
ولی مسؤولان دانشگاه پیام نور هم از این مساله ناراحت هستند که تائید رشتههای این دانشگاه در وزارت علوم به کندی صورت میگیرد.
* فنیوحرفهای و علمیکاربردی ادغام میشوند یا خیر؟
دانشگاههای فنیوحرفهای و جامع علمیکاربردی؛ دقیقا همانجا که وزیر علوم بر آن تاکید دارد یعنی دانشگاه ماموریتگرا و کارآفرین، در ابهام ادغام یا عدم ادغام هستند.
از طرفی عنوان میشود که سیاستی برای ادغام این دو دانشگاه با یکدیگر نیست.
وزیر علوم میگوید: برنامهریزی برای ادغام نیست ولی چتری بر سر این دو دانشگاه قرار میگیرد.
از طرف دیگر معاون آموزشی وزیر علوم از ادغام این دو دانشگاه خبر میدهد.
دانشگاه علمیکاربردی هم که با سرپرست اداره میشود آن هم سرپرستی که معاون مالی اداری وزیر علوم هم هست و شاید این مسئله این علامت سوال را در اذهان ایجاد کند که با وجود این مسائل آیا دانشگاه علمیکاربردی اهمیت چندانی برای وزارت علوم دارد یا خیر؟
دانشگاههای دولتی هم که طرحهای کلانشان متوقف است و از کمبود بودجه گلایه دارند؛ پس با این همه بلبشو در دانشگاهها آیا لازم نیست حداقل یکی از مسؤولان وزارت علوم به این سوال پاسخ دهد که واقعا در آموزش عالی چه خبر است؟
ضرر دانشجویان که به دلیل اختلافات سیاسی رقم میخورد را چه کسی پاسخ میدهد؟ چرا پاسخ وزیر علوم به این مشکلات فقط سکوت یا لبخند است؟ چرا تکلیف فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد و مدرکی که میلیونها خرجش کردهاند و حالا فهمیدهاند که بی اعتبار است را کسی روشن نمیکند؟
این خبر را بخوانید:فروش بلیت پرواز اربعین با نرخهای کلان در آژانسهای متفرقه/ جولان واسطهگران د
شرح خبر:
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس،مجتبی شاکری در جریان سیصد و دومین جلسه علنی شورای شهر تهران، با اشاره به طرح موضوع تقوای جمعی و تقوای فردی توسط مقام معظم رهبری، خطاب به مسوولان هیأت دولت،گفت: این مقوله با حال و هوای این روزهای شورا نیز نسبت دارد و باید تلاش کنیم مصداق آیه تعاونوا علی البر و التقوی و لا تعاونوا علی الاثن و العدوان باشیم؛ ایشان در جایی فرمودند «در دهههای قبل، در جریان چپ. شعارهای خوبی هم میدادند، اما خودشان را مراقبت نکردند و تقوای جمعی به خرج ندادند. در میانشان آدمهایی بودند که تقوای فردی هم داشتند، اما نداشتن تقوای جمعی، کار آنها را به جایی رساند که فتنهگرِ ضد امام حسین و ضد اسلام و ضد امام و ضد انقلاب توانست به آنها تکیه کند! ...این خیلی خطر بزرگی است. آنها غلتیدند. بنابراین تقوای جمعی لازم است».
وی افزود: در شرایطی که آبروی عدهای در جریان انتشار اسناد تحقیقات اولیه سازمان بازرسی رفته و مورد ظلم قرار گرفتهاند و دادستان نیز اعلام جرم کرده است، 13 عضو شورا به جای اینکه درخواست تسریع در برخورد با مجرم را داشته باشند، آزادی او را تقاضا میکنند؛ یک طرف این ماجرا فرد بازداشت شده و طرف دیکر کسانی هستند که آبروی آنها رفته است.
شاکری با بیان اینکه سست کردن قانون به منزله حمایت از جرم است، تأکید کرد: نباید نسبت به قانون بی اعتنا باشیم و قوه قضائیه را مقابل خود فرض کنیم. جا داشت کسانی که اکنون از قانون شکنی یاشار سلطانی حمایت میکنند، زمانی که آبروی همکارانشان را نشانه گرفته بودند نیز وسط میدان میآمدند و خواستار برخورد با خاطی میشدند.
رئیس کمیته فرهنگی شورای شهر تهران با بیان اینکه اقدام خارج از چارچوب این جمع در راستای حمایت از جرم است، خاطرنشان کرد: شخصاً برخی از همکاران خود در این جمع 13 نفره را از نظر تقوای فردی قبول دارم اما امضای این نامه را با تقوای جمعی مغایر می دانم.
وی حمایت از قانون شکن را مشابه جریان سیاسی سال 88 ارزیابی کرد و گفت: میرحسین موسوی نیز از قانون عبور و اردوکشی خیابانی کرد اما هنوز عده ای به دنبال آن هستند که قانون شکن را قهرمان جلوه دهند.
شرح خبر:
ولیالله نانواکناری امروز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان ساری، اظهار کرد: حادثه تلخی در ارتباط با صندوق ذخیره فرهنگیان که بهدلیل نبود نظارت دقیق شاهد بودیم که نگرانی افراد بهویژه قشر عظیم فرهنگیان که باید از این امکان بهرهمند میشدند را در پی داشت.
وی با بیان اینکه رفاهی که باید شامل حال فرهنگیان میشد مورد سوءاستفاده قرار گرفت، اضافه کرد: به هر صورت این حرکت ناشایست موجب شد اعتماد فرهنگیان نسبت به این کار بسیار خوبی که برای آنان انجام شده از بین رود.
نماینده مردم بابلسر و فریدونکنار در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه در حال حاضر تعدادی از این افراد با دستور قضایی بازداشت شدند، افزود: امیدواریم دستگاه قضایی با پیگیری مجدانه و برخورد عبرتآموز اقدام لازم را انجام دهند تا افراد فرهنگی بتوانند از این امکان بهرهمند شوند.
نانواکناری با تأکید بر اینکه بحث پیگیری این موضوع از طریق دستگاه قضایی دنبال شود، خاطرنشان کرد: البته رئیس جمهور و نماینده رئیسجمهور نیز این مهم را پیگیری کنند تا حق کسی ضایع نشود و با اجرای دقیق و درست قانون افراد خاطی به مجازات برسند و عبرتی برای سایر افراد شود.
شرح خبر:
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، عروسک ها به دلیل شکل انسانی شان توانایی ایجاد ارتباط و تاثیرگذاری فراوانی بر روی ذهن کودکان دارند. همین عروسک ها وقتی در دنیای انیمیشن به آن ها حیات داده می شود و با صدا و حرکت جان بخشی در آن صورت می گیرد می توانند تخیلات کودکان را به سمت آنچه مد نظر سازندگان اثر است هدایت می کند. مهمترین و کلیدیترین عامل در سن کودکی «الگوسازی» است وقتی کودک در تربیت دوران کودکی خود با مولفه هایی چون برهنگی، اندام خوش تراش، آرایش، تمرین رقص و... با شخصیت هایی چون باربی آشنا می شود این مولفه ها در تربیت و زندگی روزمره اش به الگو بدل می شود با ارایه گسترده DVD های باربی رمز و رازهای موجود در خیالپردازیهای کودکانه، جایگزین گزارههای واقعگرایانه در تربیت بزرگسالان میشود.
اگر نگاهی به سوپرمارکت ها و فروشگاه های اسباب بازی فروشی بیاندازیم بیشترین حجم تولیدات باربی در فروشگاه ها عرضه می شود. این DVD ها با عناوین تکراری اما با دوبله های متنوع در بازار به وفور یافت می شود. برخی از این دوبله ها به قدری با کیفیت نازل آماده و روانه بازار شده است که به نظر می رسد در زیرزمین یک خانه دوبله شده است . صداهای اضافه و با کیفیت بسیار نازل خوراکی با فرهنگ غرب که تنها برهنگی را در میان کودکان ما رواج می دهد در اختیارشان قرا رمی گیرد.
نکته قابل توجه عناوین این فیلم هاست که با چاپ شماره روی آن ها کودک را مشتاق به خرید سری کامل این فیلم ها می کند . قیمت پشت جلد این فیلم ها با قیمت نازل 3000 تا 3500 تومان در بازار عرضه می شود تا خانواده ها بتوانند آن را برای کودکان خود فراهم کنند
اگر نگاهی به عناوین و عکس های روی جلد خوش آب و رنگ این فیلم ها بیاندازیم خواهیم دید چه فرهنگی را در خانواده رواج می دهند و چگونه پروژه نفوذ را در میان خانواده های ایرانی پیگیری می کنند. آخرین محصول این سری که در شبکه نمایش خانگی غیر مجاز توزیع شده است عبارتند از: «باربی در پری دریایی»، «باربی و قصر الماس»، «باربی و سفر به جامایکا»، «نمایش بالماسکه»، «باربی در سرود کریسمس»، «باربی در راز پریا»، «سرزمین فرشتگان»، «باربی شاهزاده و گدا»، «باربی و اسب بالدار»، «باربی و فندق شکن» «سرزمین پریان»است که برخی از آن هاپیش از این نیز در بازار عرضه شده بود اما دوبله آن تغییر کرده و برخی نیز با دوبله های بسیار نازل در بازار ارایه شده است.
تعداد صفحات : 32